Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru.

Accept

Cu ce se curăță pielea - 7 soluții accesibile și eficiente

140 Vizualizări

Cu ce se curăță pielea - 7 soluții accesibile și eficiente

 

 

Sursa photo: 

https://pxhere.com/en/photo/930154 

 

Produsele din piele sunt atât frumoase, cât și calitative. Cu toate acestea, ele necesită un nivel ridicat de îngrijire, mai ales în ceea ce privește curățarea. Pentru a îți curăța obiectele din piele în mod natural, începe prin realizarea unei soluții homemade de curățare sau lustruire folosind numai produse biologice, precum uleiul de măsline. 

 

Aplică cu atenție amestecul de curățare și asigură-te că permiți pielii să se usuce complet. Respectarea unui anumit program de curățare, va face articolele tale din piele să arate bine în timp. Cauți cea mai bună modalitate de a-ți curăța gențile sau acea pereche de colanți din piele ecologică? Iată câteva soluții accesibile și eficiente pentru curățarea pielii! 

1.  Folosește o soluție pe bază de oțet 

Creează un amestec de 50% apă distilată și 50% oțet alb într-un bol. Dacă realizezi doar o curățare ușoară, diminuează concentrația de oțet. Oțetul de mere poate fi, de asemenea, un înlocuitor bun, atâta vreme cât nu este interesată în igienizarea pielii. 

 

Aplică soluția pe suprafața pielii până aceasta se umezește. Asigură-te, însă, că amesteci oțetul cu apă, deoarece oțetul simplu poate fi mult prea acid pentru piele. 

2.           Curăță pielea cu un ulei natural 

Ia un bol și amestecă două treimi de ulei cu o treime apă sau suc de lămâie. Orice ulei natural va funcționa bine, iar multor oameni le place mirosul uleiului de cocos, măsline și chiar și de nuci. Uleiul va ajuta la hidratarea pielii, în timp ce lămâia va elimina orice urmă de murdărie. 

 

Aplică amestecul pe piele până când aceasta se umezește și apoi tamponează cu o cârpă din microfibre. 

 

Dacă ești interesată doar în a-ți lustrui pielea, atunci poți aplica uleiul direct pe suprafața pielii. Asigură-te că lustruirea este una ușoară, pentru a nu exista riscul de a păta pielea. 

3.           Masează pielea cu uleiuri esențiale

Pune 10-15 picături de ulei esențial pe o cârpa fibroasă sau un burete. Masând în cercuri mici cu ajutorul buretelui, uleiul va intra treptat în piele. 

 

Nu lăsa ulei în exces la suprafața pielii și continuă până vei acoperi toate zonele vizibile. Folosește un ulei cu o aromă care să-ți facă plăcere, cum ar fi lămâia sau lavanda. Acum nu vei avea doar fuste dintr-o piele strălucitoare, ci și frumos mirositoare! 

fusta-din-piele-cu-buzunare.jpg

 

Sursa photo: 

https://www.donnafashion.ro/44-188-fusta-din-piele-cu-buzunare.html 

4.           Aplică săpun sau detergent ușor pentru copii 

Ia 250 ml de apă caldă și adaugă câteva picături de săpun lichid pentru copii sau detergent lichid natural. Adaugă chiar și câteva picături de oțet, dacă pielea este deosebit de murdară. Poți folosi această soluție drept balsam pentru piele, deoarece se folosește atât pentru curățarea produselor din piele, cât și pentru prevenirea petelor noi. 

 

După aplicarea acestei soluții, nu ezita să o lași să se usuce. Pentru aceste aplicări este bine să utilizezi apă distilată, aceasta împiedicând reziduurile de particule de pe suprafața pielii. 

5.           Folosește ceară de albine 

Achiziționează ceară de albine sau o ceară utilizată special pentru articole din piele, aceasta fiind disponibilă în majoritatea magazinelor de haine. Încălzește cu grijă ceara de albine într-un vas până când este caldă, nu lichidă. 

Poți adăuga, în funcție de preferințe, uleiuri precum cel de migdale. Pune această soluție pe o cârpă și masează suprafața pielii. 

6.           Aplică o soluție din cremă din tartar 

Într-un bol, adaugă cremă de tartar și suc de lămâie. Amestecă-le împreună până se formează o pastă. Aplică aceasta pastă pe suprafața oricărei pete existente pe piele sau în zonele cu probleme. Așteaptă câteva minute, apoi șterge pasta cu o cârpă umedă. Dacă este necesar, poți repeta mișcarea. 

7.           Cumpără un kit de curățare natural 

Poți achiziționa un astfel de kit de curățare dintr-un magazin de haine sau online. În general, acesta va conține o soluție de curățare, o cârpă și o foaie cu instrucțiuni. Asigură-te că urmezi instrucțiunile îndeaproape. 

 

Așadar, chiar dacă poate deveni pretențioasă, pielea poate fi îngrijită în atât de multe variante accesibile pentru fiecare din voi. Cu toate aceste soluții de curățare la dispoziție, obiectele tale din piele vor arăta impecabil și cu siguranță vor rezista mai mult trecerii timpului.

Posted in: Articole

Leave a comment

Login to post comments