Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru.

Accept

Cum ne îmbrăcăm în funcție de forma corpului

877 Vizualizări

Cum ne îmbrăcăm în funcție de forma corpului

RK-dYi5GwTee2Xe8xv2LyMUDQqP3HqJA-M64f1-_1JqfcLevTKrQjyvYZwMl4qcWgMIp9nbcjxEwEjVGoQkK5sa4mkGh84eizCFfyJ29OiOR6naok9RQTYNjtVzRE8OyGb7z-8-z

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/adult-beautiful-elegant-eyewear-291762/

Deși corpul ideal este considerat cel tip clepsidră, cu talie îngustă, șolduri egale cu umerii și forme voluptoase, indiferent cum arată corpul tău, totul se poate rezolva cu ajutorul unor haine bine alese. Femeile tind să se lase impresionate de hainele din magazine, care arată bine pe manechine, însă nu sunt potrivite pentru siluetele lor. Dacă și tu te numeri printre ele, cel mai probabil nu știi încă ce tip de siluetă ai și ce obiecte vestimentare să alegi, astfel încât să îți pui în evidență atuurile fizice. În acest articol vom dezbate, pe larg, care sunt principalele tipuri de siluetă și cum poți alege hainele potrivite, în funcție de forma corpului tău. Iată tot ce trebuie să știi!

Tipurile de conformații

Pentru a ști ce haine ți se potrivesc cel mai bine și de ce modele trebuie să te ferești, este necesar să îți cunoști tipul de conformație sau forma corpului, definită de masa musculară și structura osoasă. Chiar dacă există numeroase forme ale corpului, specialiștii spun că sunt patru tipuri principale de conformații, în care se regăsesc cele mai multe femei. Atâta timp cât le cunoști, vei ști dacă este indicat să porți rochii casual, fuste plisate sau rochii maxi.

Forma corpului măr

Forma măr o găsim la femeile care nu au o talie marcată și lățimea umerilor mai mare decât cea a șoldurilor. De regulă, dacă ai o siluetă de tip măr, vei avea picioare lungi și subțiri și glezne fine, care îți permit purtarea tocurilor. Totodată, această siluetă urmărește și linia unui bust generos. Concepția că o femeie cu o siluetă de tip măr trebuie să poarte haine largi nu este corectă. În schimb, o femeie cu forma corpului măr ar trebui să aleagă obiecte vestimentare care îi maschează abdomenul și care oferă impresia unei talii bine marcate. Vedetele care se bucură de acest tip de siluetă sunt Oprah sau cântăreața Adele, care aleg cele mai potrivite haine pentru a-și pune în evidență formele.

Forma corpului pară

Femeile cu forma corpului pară au umerii mai înguști decât șoldurile, o talie ușor marcată și un bust mic. În această siluetă se încadrează Jennifer Lopez și Mariah Carey, recunoscute pentru formele lor voluptoase. Dacă și tu te încadrezi în această siluetă, cel mai probabil ai șolduri generoase și o formă a corpului extrem de feminină. Se consideră că silueta de tip pară este cea mai des întâlnită în rândul femeilor de pretutindeni. În funcție de preferințele tale și de hainele pe care le alegi, este recomandat să eviți colanții sau blugii skinny, deoarece îți vor scoate și mai mult în evidență șoldurile.

Forma corpului dreptunghi

Nicole Kidman și Charlize Theron au o siluetă de tip dreptunghi, care înseamnă de fapt o conformație atletică. Femeile cu acest tip de siluetă au lățimea umerilor aproximativ egală cu cea a șoldurilor și a taliei, în timp ce bustul este mic spre mediu. De obicei, avantajul acestei forme a corpului este că greutatea nu se distribuie doar în anumite zone, ci uniform. Totodată, dacă te încadrezi în acest tip de siluetă, vei pune ușor masă musculară și vei avea un abdomen plat.

Forma corpului clepsidră

Deși nu există perfecțiune în ceea ce privește corpul uman, forma de clepsidră este considerată cea mai apropiată de un corp ideal, pentru că implică echilibru în proporțiile corpului. Astfel, dacă ești posesoarea unei siluete de tip clepsidră, vei avea umerii egali cu lățimea șoldurilor și o talie foarte bine marcată, așa cum au Sofia Vergara și Salma Hayek.

Cum te îmbraci în funcție de forma corpului tău?

Nu îți poți alege forma corpului, dar poți să alegi haine care să-ți scoată în evidență formele, să marcheze talia de viespe sau să îți ascundă umerii lați. Indiferent de forma corpului tău, trebuie să fii mulțumită de felul în care arăți și să înveți să pui în valoare atuurile cu ajutorul hainelor potrivite. În acest sens, găsești haine la preturi accesibile, care te ajută să creezi ținute pentru fiecare ocazie.

Recomandări pentru silueta de tip măr

Dacă ai o siluetă de tip măr, partea superioară a corpului are dimensiuni mai mari ca restul. Astfel, poți folosi numeroase trucuri pentru a-ți alungi silueta și pentru a pune în valoare picioarele. Spre exemplu, poți opta pentru culori închise în partea de sus, bluze sau topuri, în timp ce partea de jos a corpului poate fi acoperită cu pantaloni evazați, fuste cu volane, toate în culori deschise sau neutre. În plus, nu ezita să porți decolteuri în formă de V și să optezi pentru lenjerie modelatoare, care să mascheze surplusul de greutate în zona abdomenului, dacă este cazul.

Recomandări pentru silueta de tip pară

Femeile care au o siluetă de tip pară pot să apeleze la câteva trucuri, pentru a masca dimensiunea șoldurilor sau pentru a mări zona umerilor. În plus, talia trebuie să fie bine marcată, pentru a crea proporții corecte. Dacă ai o siluetă de tip pară, se recomandă să renunți la hainele care îți pun și mai mult în evidență șoldurile, precum fustele gogoșar sau pantalonii mulați și să optezi, în schimb, pentru culori închise, care să creeze efectul de alungire. Sunt recomandați și pantalonii drepți, cu talie înaltă, care îți pun în evidență picioarele. Bluzele pot avea volum în zona bustului, pentru a oferi impresia unei siluete echilibrate. Această iluzie optică se poate obține și prin includerea unor coliere statement și a unor cercei supradimensionați, care să atragă atenția asupra părții superioare a corpului. Pentru silueta de tip pară, poți alege și rochii fără bretele sau rochii lejere, care să-ți pună în evidență talia.

Recomandări pentru silueta de tip dreptunghi

Pentru femeile cu o siluetă atletică, de tip dreptunghi, lipsa taliei este singurul element care le dă bătăi de cap. Dacă și tu ai o astfel de siluetă, poți alege articole vestimentare care să creeze o linie clară de demarcație, adăugând volum atât în zona șoldurilor, cât și în zona umerilor, pentru a face talia să pară mai subțire și să o pună în evidență. Mai mult, poți opta pentru materiale fluide sau rochii în formă de A. Alte alegeri indicate, care să-ți pună în evidență silueta, sunt reprezentate de bluzele cu volane și fustele cloș.

Recomandări pentru silueta de tip clepsidră

Datorită proporțiilor aproape perfecte, femeile cu o siluetă de tip clepsidră au avantajul că pot purta fără probleme haine care să le urmărească linia corpului. Dacă faci parte din această categorie, este recomandat să porți centuri care să subțieze talia, însă nu apela la volume, pentru a nu accentua șoldurile mai mult decât umerii. 

Dacă ai aflat în ce tip de siluetă te încadrezi, nu rămâne decât să porți articole vestimentare potrivite corpului tău, care să te pună în evidență. Cel mai important este să te simți bine în pielea ta.

Posted in: Articole

Leave a comment

Login to post comments