Acest magazin utilizează cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-urile noastre.

Accept

In toate tarile membre ale Uniunii Europene (UE), incepand cu data de 25.05.2018, devine aplicabil Regulamentul 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, cunoscut si sub acronimul GDPR (General Data Protection Regulation). 

GDPR intareste vechea legislatie si o uniformizeaza la nivelul tuturor tarilor din UE. In Romania, exista in prezent Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora. In documentele contractuale, trimiterile la Legea 677/2001 vor fi inlocuite cu mentiuni privind GDPR.

Va descriem mai jos principalele aspecte de interes:

CARE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Orice informatie prin care o persoana fizica devine identificabila, cum ar fi: un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, unul sau mai multe elemente specifice identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale etc.

CE INSEAMNA PRELUCRAREA DE DATA CU CARACTER PERSONAL?

Orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti), diseminare sau punere la dispozitie in orice alt mod, alaturarea/alinierea ori combinarea, blocarea/restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

DE CE PRELUCREAZA SC DONNA TEXTILE IMPEX SRL DATE CU CARACTER PERSONAL?

SC DONNA TEXTILE IMPEX SRL prelucreaza date cu caracter personal in scopul indeplinirii obligatiilor legale, pentru facturare, pentru a respecta interese legitime, pentru a respecta prevederile contractelor incheiate cu clientii sai si pentru a optimiza fluxurile de lucru, marketing si reglementarile interne, astfel incat fiecare sa aiba parte, zi de zi, de servicii si produse mereu imbunatatite.

CATRE CINE POATE TRIMITE SC DONNA TEXTILE IMPEX SRL DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Sc Donna Textile Impex Srl poate dezvalui datele cu caracter personal catre urmatoarele categorii de destinatari, reprezentanti:

 

1.       Angajati:

-operator procesare text si imagine– acesta proceseaza/inregistreaza datele cu caracter personal ale clientilor in urma:

- plasarii unei comenzi telefonice sau a unei comenzi primite pe e-mail sau WhatsApp, in formularul de comanda al site-ului www.donnafashion.roreprezentativ firmei Sc Donna Textile Impex Srl; 

- in factura proforma aferenta comenzii;

- in platforma serviciului de curierat pentru emiterea unui document insotitor coletului (awb);

- promovarii produselor prin intermediul unei aplicatii de comunicare (WhatsApp), prin intermediul e-mail-ului/ newsletter (Conectoo.ro au alte site-uri similare);

extragerii unui concurs la care clientii prin acord propriu doresc inscrierea;

-manager marketing- acesta inregistreaza datele cu caracter personal privind:

-facturarea produselor comandate pe www.donnafashion.ro 

-relatia contractuala cu clientii - in cazul platilor la termen a comenzilor inregistrate; a preluarii caracteristicilor de imagine(text/poze), reprezentative produselor puse spre vanzare pe site-ul www.donnafashion.ro; 

-situatia contabila a firmei – transmiterea documentelor fizice si electronice.

2. Administratie:

-autoritatile statului- Anaf – administrare fiscala;

-contabilitate– ca procedee specifice, contabilitatea utilizeaza: contul, dubla înregistrare, balanta de verificare, tehnici de înregistrare si bilantul contabil; este baza prelucrarii informatiilor privind operatiile economice patrimoniale.

 

MASURI DE SECURITATE

Documentele se arhiveaza in dulap cu cheie intr-un spatiu incuiat, acces au doar persoanele autorizate.

Documentele electronice se pastreaza pe un server securizat.

 

CARE SUNT DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE?

DREPTUL LA INFORMARE- dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea si protejarea datelor cu caracter personal de catre Sc Donna Textile Impex Srl; 

DREPTUL DE ACCES LA DATE- dreptul de a obtine de la operatorul de date (precum Sc Donna Textile Impex Srl) confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de catre acesta; 

 

DREPTUL LA RECTIFICARE- dreptul de a obtine rectificarea datelor inexacte, precum si completarea datelor incomplete;

DREPTUL LA STERGEREA DATELOR ("DREPTUL DE A FI UITAT")-dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, stergerea datelor cu caracter personal; 

DREPTUL LA RESTRICTIONAREA PRELUCRARII- dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;

DREPTUL LA PORTABILITATEA DATELOR- dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Sc Donna Textile Impex Srl catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale; 

 

DREPTUL LA OPOZITIE- dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara, ca datele cu caracter personal sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale; 

Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa Str. Drumul Gării nr. 5, bl. 1, parter, sat Fundeni, com. Dobroești, jud Ilfov.

 DREPTUL DE A NU FI SUPUS UNEI DECIZII INDIVIDUALE- dreptul de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa, persoanele vizate; 

DREPTUL DE A SE ADRESA JUSTITIEI SAU AUTORITATII NATIONALE DE SUPRAVEGHERE A PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL- dreptul de a se adresa cu plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.